Activiteiten Krajovjanka

Krajovjanka organiseert jaarlijks een aantal blaaskapellenfestivals. Dit doen zij om de Tsjechische volks (blaas)muziek te promoten en aan iedere liefhebber te laten horen en zien hoe goed deze muziek kan passen in de huidige maatschappij. De Tsjechische volks (blaas) muziek leeft als nooit te voren en alleen deze muziek op allerlei wijze laten zien en horen zal leiden tot meer bekendheid. Daarnaast zorgen de festivals voor vermaak, amusement en vooral collegialiteit onder de blaaskapellen op. "Samen sterk" is een helder motto in deze. Krajovjanka streeft er naar om een drietal verschillende festivals te organiseren.

Festivals

De kapellenmiddag (voorjaar)

Deze middag vindt meestal in het derde weekend van maart plaats.
Dit festival kenmerkt zich ieder jaar door een  “uniek” thema! Het kan door het te combineren met een Brunch of bijvoorbeeld een combinatie met een koor of andere muziekvereniging. Elk jaar worden er kapellen uitgenodigd om een optreden te verzorgen. Samen met Krajovjanka treden zij ieder anderhalf uur op en verzorgen op deze wijze een fantastische middag. Deze middag is tevens een ideaal moment om de vriendschappelijke banden weer eens aan te halen en weer bij te praten over de laatste ontwikkelingen.

De kapellenavond (najaar)

Deze avond vindt meestal plaats in het derde weekend van oktober en is een echt traditioneel evenement. Echter waarbij de sfeer in het voorjaar natuurlijk de lente omvat zal tijdens dit concert meer de herfst centraal staan. Ook hier wordt er een kapel uitgenodigd om een optreden te verzorgen. Samen met Krajovjanka treden zij ieder anderhalf uur op en verzorgen op deze wijze een fantastische blaasmuziek avond.

Het eindejaarsconcert

Ook dit concert wordt door Krajovjanka zelf verzorgd. Het is echt bedoeld om na een jaar van repeteren en optredens de balans op te maken en in een bijzondere ambiance het jaar af te sluiten en een knipoog te maken naar het nieuwe jaar. De decembermaand is natuurlijk ideaal voor een dergelijk evenement.
Krajovjanka zorgt altijd voor een sfeervolle omgeving en probeert in het programma concert, sfeer en feest te combineren. Standaard is het thema Dank aan onze vrienden!